Seura

Rovaniemen Reippaan voimistelijoita ja painijoita yhteiskuvassa Rovaniemen työväentalolla 1927.Rovaniemen vanhin toimiva urheiluseura Rovaniemen Reipas on vireä vuonna 1907 perustettu yleisseura.

Reippaassa on harrastettu vuosien varrella yli kymmentä urheilulajia. Nykyisiä lajeja ovat nyrkkeily, painonnosto ja kuntoliikunta. Seurassa on yli 300 jäsentä. Seura kuuluu Suomen Työväen Urheiluliittoon ja Lapin Liikuntaan.

Seuran näkyvimmät lajit ovat nyrkkeily ja painonnosto, joissa on tullut kansainvälistä menestystä aina MM- ja EM-tasoa myöten. Seuran värit ovat olleet esillä myös kesäolympialaisissa.

Reipas järjesti Rovaniemen ensimmäiset nyrkkeilykilpailut vuonna 1931. Nyrkkeilytoiminnassa oli sittemmin pitkä tauko, ja se käynnistettiin uudelleen vuonna 1978. Painonnosto on kuulunut seuran ohjelmistoon vuodesta 1969 lähtien.

Reipas on järjestänyt molemmissa lajeissa eri ikäluokkien SM-kilpailuja. Nyrkkeilyssä seura järjesti naisten SM-kilpailut vuonna 2010 ja 2013. Painonnostossa naisten ja miesten SM-kilpailut ovat olleet vuosina 1997 ja 2007.

Kuntojaoston toimintaan kuuluvat kuntopalloilu ja yksittäiset kuntosuoritukset ns. siltojen lenkillä.

Vuoden 2011 vuosikokouksessa palkitut urheilijat ja toimitsijat. Nyrkkeilyjaoston toiminta on keskittynyt Wiljamiin. Painonnostojaosto toimii Lapin urheiluopistolla.

Reipas järjestää vuosittain useita kansallisen tason urheilukilpailuja.

Linkit

© 2011 Rovaniemen Reipas