Reippaasta 10 nostajaa Porin SM-lavalle

Rikhard Pirkkiö nostaa sarjassa 85 kiloa.
Kuvateksti: Rikhard Pirkkiö nostaa sarjassa 85 kiloa. (Arkistokuva)

Rovaniemen Reipas on vahvasti edustettuna painonnoston naisten ja miesten SM-kilpailuissa, jotka käydään Porin urheilutalolla 3.-4. maaliskuuta.

Reippaasta on mukana peräti 10 nostajaa. Viime vuoden parhaaksi suomalaiseksi painonnostajaksi valittu Milko Tokola puolustaa sarjan 77 kiloa Suomen mestaruutta. Samassa sarjassa on myös isoveli Miika Tokola.

Viime vuoden menestyjistä Matias Mukkala aikoo kirkastaa 62-kiloisten hopeamitalin kultaiseksi.

Mitalitavoitteita on muillakin. Sarjassa 85 kiloa on mukana neljä Reippaan edustajaa, mikä on erittäin harvinaista SM-kisojen historiassa. Ylimpänä ranking-listalla on Sami Raappana. Rautaa kesyttävät myös yleisen sarjan SM-kisojen ensikertalainen Santeri Ahola, Rikhard Pirkkiö sekä konkari Kimmo Lähde, joka voimaili viimeksi SM-lavalla 2007 Rovaniemellä.

Toisena kilpailupäivänä sunnuntaina ovat mitalijahdissa Robert Pirkkiö (94 kg) sekä ensikertalaiset Juho Vesterinen (105 kg) ja Mirka Nissi (75 kg).

SM-kilpailujen jälkeen valitaan joukkue Turkin Antalyassa huhtikuussa pidettäviin EM-kilpailuihin, jotka puolestaan ovat viimeinen näyttöpaikka Lontoon olympialaisiin.

Ennakkotietoa Porin SM-kisoista:

http://www.painonnosto.fi/portal/fi/liitto/uutiset/?bid=1281&area=2

 


© 2011 Rovaniemen Reipas