Samuli Leppiaho palaa kehään

Kuvateksti: Rovaniemen Reippaassa nyrkkeilyuransa aloittanut Samuli Leppiaho palaa ammattilaiskehiin Kemissä.

Oululaistunut ammattinyrkkeilijä, Rovaniemen Reippaassa uransa aloittanut Samuli Leppiaho palaa nuorattuun neliöön tulevana lauantaina 25.8. Kemissä.

Ammattilaisotteluita edeltävissä olympiatyylin esiotteluissa nähdään puolestaan Reippaan Niina Tirri ja Ahmad Muhammedi. Tirri kohtaa 69-kiloisissa Oulun Tarmon Tanja Pietiläisen ja Muhammedi 64-kiloisissa niin ikään Oulun Tarmon Juha Elsisen.

Lähes viiden vuoden ottelutauolta palaava rovaniemeläislähtöinen Leppiaho, 31, kohtaa Kemissä Cafe Chilloutin kehässä Puolan Sylwester Walczakin, 28. Kyseinen kuusieräinen illan pääottelu käydään välisarjassa (alle 68 kg).

Molemmat iskijät ovat ammattilaislistoiltaan voittoisia; Leppiaho on voittanut 15 ammattilaisottelustaan yhdeksän ja Walczak viidestä ottelustaan kolme. Leppiaholle paluuottelu on ensimmäinen Boxing Finlandia-tallin riveissä.

- Olen kouluttautunut Oulussa lähihoitajaksi ja siksi nyrkkeilyurani on ollut tauolla. Koko opiskeluajan olen kyllä pitänyt itseäni hyvässä kunnossa, joten ruosteessa en suinkaan ole ollut näinä välivuosinakaan, Leppiaho kertoo.

- Totta kai lähden voittamaan Kemiin. Vastus on haastava, mutta tiedän olevani teknisesti edellä ja jos suunniteltu taktiikkamme puree niin uran kymmenes voitto tulee, Leppiaho tietää.

Illan toisessa ammattilaisottelussa Tuomo Eronen, 31, kohtaa uransa 11. paidattomassa kamppailussa  höyhensarjan nelieräiseksi suunnitellussa ottelussa toisen illan puolalaisen, Damian Lawniczakin.

Otteluohjelma sisältää myös neljä olympiatyylin esiottelua. Ennen ammattilaisia Kemin nyrkkeilytoivo Henri Kekäläinen Kemin Innosta saa vakavan haasteen Oulun Seppo Riekistä keskisarjan kolmieräisessä taistossa.

Lauantainen Kemin ammattinyrkkeilyilta käynnistyy esiotteluilla klo 19.

Otteluohjelma:

Olympiatyyli


1. Naisten välisarja  Niina Tirri Reipas/Rovaniemi vs Tanja Pietiläinen Tarmo/Oulu

2. Naisten keskisarja Mervi Haverinen Kuohu/Kajaani vs Emmi Nordlund Tarmo/Oulu


3. Miesten ylempi välisarja Ahmadi Muhammadi Reipas/Rovaniemi vs Juho Elsinen Tarmo/Oulu


4. Miesten keskisarja Seppo Riekki NS/Oulu vs Henri Kekäläinen Into/Kemi

Ammattilaiset


1. Höyhensarja 4 erää Damian Lawniczak Puola vs Tuomo Eronen Suomi


2. Välisarja 6 erää Sylwester Walczak Puola vs Samuli Leppiaho Suomi

 


© 2011 Rovaniemen Reipas