Mira Potkonen naisten SM-kehän paras

Kuvateksti: Punaisessa asussa otteleva Mira Potkonen voitti 60-kiloisten finaalissa Lilja Haralan.

Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen palkittiin odotetusti parhaana nyrkkeilijänä naisten SM-kilpailuissa Rovaniemellä 10. maaliskuuta. Sarjassa 60 kiloa otellut Potkonen voitti uransa viidennen Suomen mestaruuden.

Potkonen kukisti finaalissa seurakaverinsa Lilja Haralan. Valmentaja Askar Sarsenbajev päätti epätasaisen ottelun heittämällä pyyhkeen kehään kolmannen erän alussa. Pisteet olivat siihen mennessä 9–0.

SM-turnauksen teknisimpänä nyrkkeilijänä palkittiin Järvenpään Kehäkarhujen Jenna Puurunen, taistelijana Porin Pyrinnön Elina Gustafsson sekä fair play -nyrkkeilijänä Helsingin Tarmon Julia Ussik.

Paras seura oli Tampereen Voimailuseura.

Finaalit kommentteineen:

1.     45–48 kg Grönroos Sonia, TVS – Loikkanen Lotta, TVS, 21–17

”Vaikka seuratoverit tunsivat toistensa tyylin, he iskivät sähäkästi voitosta.”

2.     51 kg Hannonen Sallamaaria, KAKU – Yrtti Oona, JKK, RSC 1

”Hannonen myllytti Yrtin keskeytykseen ensimmäisessä erässä kahden luvunlaskun jälkeen.”

3.     54 kg Puurunen Jenna, JKK – Ussik Julia, HETA, 15–14

”Kokeneempi Puurunen hyökkäsi terävästi, Ussik oli hyvin hereillä ja löi vastaan. Puurunen vei ulottuvammalta Ussikilta tehokkaasti tilan pois ja otteli vahvemmin läheltä. Tilanteiden jälkeen Puurunen suojasi hyvin. Neljännessä erässä rajut iskuryöpyt seurasivat toistaan. ”

4.     57 kg Nilsson Cecilia, BOBOX – Skriko Emilia, KOC, 19–11

“Pohjoismaiden ja Suomen mestari Nilsson pisti vastustajansa, niin ikään Suomen mestarin Skrikon kiertämään köysiä terävin hyökkäyksin ja painavin iskusarjoin. Viimeisessä erässä lappeenrantalainen otti keskikehän.”

5.     60 kg Potkonen Mira, TVS – Harala Lilja, TVS, AB 3

”Seuratoveruksista Suomen mestaruuden voittanut Potkonen otti ottelun hallintaansa jo ensimmäisessä erässä. Kissa ja hiiri –leikki päättyi avustajan luovutukseen kolmannessa erässä.”

6.     69 kg Gustafsson Elina, POPY – Kuutsa-Kettunen Sari, KURI, 22–18

”Kuutsa-Kettunen, entinen Suomen mestari, kaksinkertainen TUL:n mestari muutaman vuoden takaa ei onnistunut hyödyntämään kätisyys- ja pituuseroa ja Gustafssonin sinnikäs yrittäminen tuotti tuloksen.”

7.     75 kg Nordlund Emmi, OUTA – Siponen Annika, RANY, 16–13

”Kahden vuoden tauon jälkeen kilpakehään palannut Siponen hallitsi kehän tapahtumia läpi ottelun. Pitempi Nordlund liikkui taakse ja sivuille ja löi loppujen lopuksi tarkemmat osumat.”

8.     64 kg Volotinen Annukka, HSC – Anttonen Nina, HUS, 23–16

Kilpailujen tasokkaimmassa finaalissa ei armoa annettu eikä pyydetty, mutta hymy ei hyytynyt Volotisen kasvoilta.