Nyrkkeilyn syyskausi käynnistyy Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari iskee Ruskakehässä sarjassa 81 kg.

Nyrkkeilyn kilpailukausi käynnistyy perinteisesti Rovaniemellä kansainvälisessä Ruskaturnauksessa. Kotimaan kärkikaarti on mukana viikonvaihteessa 5.-6. syyskuuta Lyseonpuiston lukiolla (osoite: Ruokasenkatu 18) iskettävässä kisassa.
Kansainvälisyyttä Rovaniemen Reippaan ja Lapin Lukon isännöimässä turnauksessa edustavat edellisvuosien tapaan venäläiset ja ruotsalaiset nyrkkeilijät.
Naisten 51-kiloisten ennakkosuosikki on Akaan Iskua edustava hallitseva Suomen mestari Satu Lehtonen, joka viime vuonna kärsi niukan pistetappion Ruotsin mestarille Sara Svenssonille. Svensson ei ole mukana tänä vuonna, joten Lehtonen saa haastajat kotimaasta. Lappilaisvärejä tässä sarjassa edustavat Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh ja Kemin Innon Mira Hietala.
Lapin Lukon SM-pronssimitalistilla Kati Ylivirralla on erinomainen tilaisuus iskeä Ruskaturnauksen voitto. Edellisillä kerroilla rovaniemeläinen on saanut vastaansa mm. MM-vitosen, ruotsalaisen Jelena Jelicin sekä yhden kaikkien aikojen parhaista suomalaisista naisnyrkkeilijöistä, Tampereen Voimailuseuran Mira Potkosen. Tällä kertaa 60 kilon sarjassa nyrkkeilevät SM-hopeamitalisti, Riihimäen Kehäkettujen Erika Tarvainen ja Helsingin Tarmon Anette Valtanen.
64-kiloisissa nähdään Rovaniemen Reippaan paidassa ensimmäistä kertaa SM-hopeamitalisti Anni Viantie. Hän edusti vielä helmikuun SM-kehässä Kouvolan Nyrkkeilijöitä, mutta on kesän aikana siirtynyt rovaniemeläisseuraan. Viantien haastajia ovat Kuopion Riennon Teija Tilli ja Helsingin Tarmon Nina Anttonen.
Viime vuoden Ruskafinaaleissa nähtiin 69-kiloisissa tiukka yhteenotto Stadi Boxingin Ilya Kolyasinin ja Venäjän (Murmanskin) Nikolai Vetsherkon välillä. Vetsherko veti silloin pitemmän korren hajaäänituomiolla. Tänä vuonna toisintoa ei tule, sillä Kolyasin iskee 69-kiloisissa ja Vetsherko siirtyi sarjaa ylemmäs 75-kiloisiin.
SM-hopeamitalisti Kolyasinilla riittää haastajia, muun muassa Murmanskin edustaja Fjodor Vinogradov.
75-kiloiset on yksi mielenkiintoisimmista painoluokista. Murmanskista on mukana kaksi rovaniemeläiselle nyrkkeily-yleisölle tuttua miestä, Vetsherko ja Andrei Polijenko. Kotimaista iskuvoimaa esittävät Oulun Nyrkkeilyseuran Jukka-Pekka Broström ja Turun Jyryn Lauri Korhonen.
81-kiloisissa kehään nousee Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari. Hän muutti talvella Sundsvallista Rovaniemelle ja edusti helmikuun SM-kisoissa Lapin Lukkoa. Kesällä seura vaihtui Reippaaseen. Palosaaren paras saavutus länsinaapurin puolella on Ruotsin mestaruuskilpailujen pronssimitali toissa vuodelta. Vastustajat tulevat pääkaupungista – Kolyasineista on tässä sarjassa mukana Misha sekä toinen Stadi Boxingin nyrkkeilijä Rashid Aliev.
Ruskaturnaus on perinteisesti ollut yksi tärkeimmistä katsastuspaikoista syksyn edustustehtäviin. Menestyminen Ruskakehässä huomioidaan maajoukkuevalinnoissa kansainväliseen Tammer-turnaukseen (Tampereella 19.–22. marraskuuta) ja Ruotsi-maaotteluun (Helsingissä 19. joulukuuta).
Aikataulu:
Alkuottelut isketään lauantaina 5.9. kello 13 ja 18.
Loppuottelut ovat sunnuntaina 6.9. kello 13.


© 2011 Rovaniemen Reipas