Mauno Kenttälä taisteli MM-hopeaa

Kuvateksti: Mauno Kenttälä taisteli työnnössä suorille käsille 112 kilon raudat.

Tiukalle meni, että Mauno Kenttälä sai mitalin kaulaansa painonnoston masters MM-kilpailuissa tiistaina 15. syyskuuta Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä. Kenttälä pisti kaikki yhden kortin varaan ja työnsi kolmannella yrityksellä 112 kiloa.
Se takasi isäntäseuran Rovaniemen Reippaan miehelle hopeamitalin 65-vuotiaiden 94 kilon sarjassa. Kenttälä meni viimeisellä työnnöllään Saksan Kurt Bücherlin ja Venäjän Gennadi Murashovin ohi. Yhteistulokseksi kertyi 192 kiloa.
Azerbaidzhanin Vladimir Zhiljajev sai tempauksessa liikaa kaulaa. Azeri raastoi avauslajissa suorille käsille 85 kiloa. Zhiljajevin mestaruuspuntit olivat lopulta 195 kiloa, kun mies työnsi 110 kiloa.
Kenttälän kisa alkoi takkuisesti, sillä tempauksen aloituspaino 80 kiloa hylättiin tuomariäänin 2–1. Paikko tuli toisella yrityksellä, mutta 84 kiloa ei enää noussut kolmannella yrityksellä. Kenttälä oli tempauksen jälkeen viidentenä.
Työnnössä Kenttälä oli puun ja kuoren välissä. Toisella yrityksellä 109 kiloa epäonnistui, mutta mies keräsi kotiyleisön kannustaessa itsensä kolmanteen työntöön ja runttasi väkisin 112 kilon raudat suorille käsille.
Hopeamitali maistui erittäin makealta, vaikka mestaruus olikin tavoitteena.
– Tämä oli työvoitto. Kultakamppailu kaatui tempaukseen, mutta erittäin tyytyväinen pitää olla tähänkin mitaliin, Kenttälä, 65, myhäili hopealätkä kaulassaan.
Kiitoksen saivat kisan jälkeen myös taustajoukot.
– Hieroja Timo Törmänen, fysioterapeutti Matti Peteri ja valmentaja Rauno Tapio ovat olleet tärkeitä taustahenkilöitä, samoin kuin ystävät ja tuttavat jotka tulivat tänne kannustamaan, Kenttälä tuumi.
Kenttälällä on nyt värisuora masters MM-kilpailuista. Viime vuonna hän voitti tämän painoluokan 60-vuotiaiden ikäluokassa. MM-pronssista on puolestaan kulunut jo 25 vuotta. Kenttälä sijoittui nelikymppisenä kolmanneksi Wienissä 1990.


© 2011 Rovaniemen Reipas