Teuvo Tepsa viides masters MM-lavalla

Kuvateksti: 55-vuotiaiden sarjan 77 kiloa mitalistit Pekka Seppälä, Ryszard Zyczkowski ja Aleksandr Stepanov.

Rovaniemen Reippaan Teuvo Tepsa osallistui keskiviikkona 16. syyskuuta Lapin urheiluopistolla ensimmäistä kertaa painonnoston masters MM-kilpailuihin. Mies viihtyi kotilavalla ja sijoittui viidenneksi 55-vuotiaiden sarjassa 77 kiloa.
– Oli tosi mahtava nostaa kotikisoissa. Olen tyytyväinen, kun tulos ja sijoitus olivat odotusten mukaisia, Sinetässä asuva Tepsa, 55, jutteli.
Ylipalomies nosti rautaa 177 kiloa, mikä koostui 75 kilon tempauksesta ja 102 kilon työnnöstä.
Valmistautuminenkin onnistui mainiosti.
– Kyllä näihin kisoihin tuli treenattua kunnolla, Tepsa tuumi.
Tepsa on osallistunut kerran palomiesten ja poliisien MM-kilpailuihin. Ne pidettiin Tukholmassa 1999. Saaliina oli silloin kulta painonnostossa ja pronssi voimanostossa.
Tepsan toinen harrastus on lentopallo, mitä hän pelaa Pohjan Loimun riveissä.
Sarjan 77 kiloa ennakkosuosikki, Puolan Ryszard Zyczkowski piti pintansa ja rutisti rautaa suorille käsille yhteensä 206 kiloa (95+111). Keljon Viestin Pekka Seppälä oli yhtä varma kakkonen 198 kilon (90+108) punteilla.
Keskiviikon aamuryhmässä tankoon tarttui Moskovan 1980 olympialaisten kuutonen Tapio Kinnunen, joka nykyisin edustaa Ruotsia. Kinnunen kilpaili 60-vuotiaiden sarjassa 85 kiloa ja nosti päivän raskaimmat raudat. Kultamitali lohkesi yhteistuloksella 225 kiloa (100+125), mikä on uusi tämän ikäluokan maailmanennätys.
Kari Tarkiainen ja Raino Pyykönen kamppailivat tiukasti pronssimitalista 60-vuotiaiden sarjassa 85 kiloa. Molemmat nostivat saman yhteistuloksen, mutta Tarkiainen otti mitalin 240 grammaa kevyempänä. Rautaa nousi 175 kiloa (80+95).
Mitalin makuun pääsivät myös Kalervo Nuutinen ja Jarmo Lemström.
Nuutinen oli 55-vuotiaiden 56 kilon sarjassa kolmas yhteistuloksella 115 kiloa (53+62). Lemström sijoittui puolestaan saman ikäluokan 69-kiloisissa niin ikään kolmanneksi 152 kilolla (72+80).
Masters MM-kilpailuja on jäljellä vielä kolme päivä. Torstain ja perjantain kilpailut alkavat kello 9, lauantaina kisa käynnistyy kello 10.