Pirkkiö ja Lähde rutistivat MM-kultaa!

Kuvateksti: Ryhmän 36 mitalistit yhteiskuvassa. Reippaan nostajista palkintoseremonioihin pääsivät mestarit Samuli Pirkkiö ja Kimmo Lähde.

Rovaniemen Reippaan Samuli Pirkkiö ja Kimmo Lähde järjestivät perjantai-iltapäivänä 18 syyskuuta kultajuhlat painonnoston masters MM-kilpailujen seitsemäntenä päivänä Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä. Pirkkiö rutisti mestariksi 40-vuotiaiden sarjassa 62 kiloa ja Lähde saman ikäluokan sarjassa 77 kiloa.
Vuoden takaista kultamitalia puolustanut Pirkkiö sai odotetusti tiukan vastuksen Unkarin Peter Pappilta. Pirkkiö venyi 193 kilon yhteistulokseen, mikä koostui 88 kilon tempauksesta ja 105 kilon työnnöstä. Papp kasasi 190 kiloa (87+103).
Rovaniemeläisen kisa ei alkanut suunnitelmien mukaisesti, sillä aloituspaino 86 kiloa vaati kaksi yritystä. Papp onnistui kaikissa kolmessa tempausyrityksessään ja nosti kolmannellaan 87 kiloa. Pirkkiö tuli heti perässä ja tempaisi kilon enemmän.
– Tilanteet vaihtuivat nopeasti, kun kilpailijat tekivät muutoksia yrityksiinsä. En ehtinyt verrytellä kunnolla, kun ensimmäiseen tempausyritykseen tuli kiire. Se muutti hieman kisataktiikkaa, Pirkkiö totesi.
Työnnössä mestaruus ratkesi toisilla yrityksillä, joilla Papp nosti 103 kiloa ja Pirkkiö 105 kiloa. Papp ei saanut sen jälkeen 106 kiloa, joten Pirkkiö sai tulla viimeiseen yritykseen 107 kilosta ilman paineita.
– Olen erittäin tyytyväinen kultamitaliin. Työntökorotuksissa piti miettiä tarkasti taktiikka, joka onnistui nyt täydellisesti, Pirkkiö tuumi.
Kimmo Lähde pääsi odotettua helpommalla. Hänelle riittivät kultamitaliin aloituspainot 93 ja 116 kiloa, mistä kertyi 209 kilon yhteistulos. Rovaniemeläinen voitti hopeamitalistin, Ranskan Jonathan Prada Pradan seitsemällä kilolla. Ranskalaisen tulos oli 202 kiloa (92+110).
– Valmistautuminen jäi puutteelliseksi, ja olin välillä kahden vaiheilla koko kisoihin osallistumisen suhteen. Lopulta päätin nostaa kotikisoissa, vaikka tiesin ettei kunto ole paras mahdollinen. Nämä ovat enemmän sijoituskisat kuin tuloskisat, Lähde muistutti.
MM-kilpailut päättyvät lauantaina 35-vuotiaiden miesten sarjoihin. Tapahtumat käynnistyvät urheiluopistolla kello 10.


© 2011 Rovaniemen Reipas