Lappilaisnyrkkeilijöillä kultamitalit mielessä Kuortaneen SM-kehässä

Kuvateksti: Kati Ylivirta, Fatma Hajizadeh ja Henrik Palosaari tavoittelevat kultamitaleita Kuortaneen SM-kehässä.

Lappilaisnyrkkeilijöiltä odotetaan aiempia vuosia parempaa menestystä perjantaina 19. helmikuuta Kuortaneella alkavissa naisten ja miesten SM-kilpailuissa. Kehään nousevat Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh (51 kg), Kemin Innon Mira Hietala (54 kg), Lapin Lukon Kati Ylivirta (60 kg), Rovaniemen Reippaan Anni Viantie (64 kg) sekä Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari (81 kg).
Lappilaiset iskivät viime vuonna Helsingissä viisi mitalia – kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Määrällisesti saalis voi olla tänä vuonna korkeintaan yhtä suuri, mutta nyt ainakin ennakkoon mitalien värin pitäisi kirkastua. Tiukoissa taistoissa menestyminen on tietysti pienestä kiinni.
51-kiloisissa nyrkkeilevä Fatma Hajizadeh saavutti kaksi vuotta sitten SM-pronssia. Hän on noussut kotimaisella arvolistalla kakkoseksi edellään Viipurin Nyrkkeilijöiden Kristiina Kivistö.
– Mestaruutta lähden ilman muuta tavoittelemaan. Viime vuoden Kajaani-turnauksessa hävisin Kristiinalle 2–1, mutta nyt pitää korjata se tappio, Hajizadeh totesi.
Mira Hietala löi viime vuonna SM-pronssia 51-kiloisissa. Nyt sarja on vaihtunut pykälää ylemmäs 54-kiloisiin. Kemiläinen on arvolistalla kolmantena.
– On paljon mukavampi valmistautua kisoihin, kun ei tarvitse tarkkailla painoa. Mitali on tavoitteena Kuortaneella, Hietala sanoi.
Kati Ylivirta puolestaan tekee toisinpäin kuin Hietala eli siirtyy sarjaa alemmas. Viime vuoden 64-kiloisten SM-pronssimitalisti tavoittelee nyt mestaruutta 60-kiloisissa.
Ylivirta on arvolistalla kakkosena. Rovaniemeläinen on sarjansa ennakkosuosikki, sillä listan ykkönen Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen on polvivamman takia sivussa.
Pahin kanto kaskessa lienee Riihimäen Kehäkettujen Erika Tarvainen, jonka Ylivirta voitti tammikuun TUL-turnauksen finaalissa 2–1.
– Ei siellä helppoja otteluita tule yhtään. Voitin viimeksi Erikan hajaäänillä, mutta nyt pitää voittaa 3–0, Ylivirta tuumi.

Anni Viantie ja Henrik Palosaari ovat hankkineet viime kuukausina kansainvälistä ottelukokemusta, mistä on hyötyä SM-kehässä. Viantie sijoittui tammikuussa kolmanneksi kansainvälisen nyrkkeilyliiton turnauksessa Serbiassa ja voitti sen jälkeen TUL-turnauksen.

Viime vuonna Kouvolan Nyrkkeilijöiden väreissä 64-kiloisten SM-hopeaa saavuttanut Viantie on noussut sarjansa ykköseksi arvolistalla.
– Olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti, joten SM-kisoissa ei ole muuta tavoitetta kuin kultamitali. Toivottavasti sen myötä pääsen jälleen kansainvälisiin kehiin, Viantie totesi.
Palosaari nyrkkeili joulukuussa ensimmäistä kertaa Ruotsi-maaottelussa. Hän on 81-kiloisten arvolistalla kakkosena Helsingin Kotkien Rafael Ekroosin jälkeen. Miehet kohtasivat viimeksi TUL-turnauksessa, ja silloin Ekroos veti pitemmän korren 3–0 voitolla.
– Suomen mestaruus on ollut minulle tärkeä tavoite jo pitemmän aikaa. Pistän kehässä kaikki peliin, toivottavasti se riittää mestaruuteen, Palosaari puntaroi.

Kaikki tulokset:

http://www.nyrkkeilyliitto.com/?x103997=834283

SM-kisojen tulospalvelu facebooksivulta:

https://www.facebook.com/events/1669130440035433/

Kaikki ottelut näkyvät Veikkaus-tv:ssä:

https://www.veikkaus.fi/fi/live-veto#!/live-kohde/88232166

 


© 2011 Rovaniemen Reipas