Anni Vuohijoki nosti SM-hopeaa

Kuvateksti: Anni Vuohijoki voimaili SM-hopeaa 69-kiloisissa.

Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoki haastoi tosissaan Porin Puntti-Karhujen Anna Everin painonnoston SM-lavalla sunnuntaina 28. helmikuuta Porissa. Kotimaan kisalavoja ylivoimaisesti hallinnut Everi sai pitkästä aikaa tasaväkisen vastuksen, kun kaksikko taisteli 69-kiloisten Suomen mestaruudesta.
Everi piti pintansa 195 kilon (87+108) yhteistuloksella. Rohkeita korotuksia tehnyt Vuohijoki jäi lopulta aloituspainoihinsa ja otti hopeaa yhteistuloksella 187 kiloa (84+103).
Tempauksessa Vuohijoki yritti 89 ja 90 kiloa. Työnnössä tankoon kuormattiin toisella yrityksellä 108 ja kolmannella yrityksellä peräti 112 kiloa. Se olisi tuonut Reippaan nostajalle kultaa. Raudat tulivat rinnalle.
– Päätimme valmentajani Mika Tiaisen kanssa, että nämä ovat välikisat ja tähtäin on vasta EM-kilpailuissa. En osannut edes kuvitella, että kolmannet yritykset olivat niin lähellä.
– Olen ihan jumissa tiukan harjoitusjakson jäljiltä. Seitsemän viikon kuluttua ovat kuitenkin tärkeämmät kilpailut Vuohijoki viittasi huhtikuussa Norjan Fördessä käytäviin EM-kisoihin.
Sekä Vuohijoki että Everi pudottautuvat Norjassa sarjaa alemmas 63-kiloisiin. EM-kisoissa ovat jaossa myös viimeiset paikat Rio de Janeiron olympialaisiin, ja uusi kaksintaistelu tuo sähköä maapaikan hankkimiseen. Vuohijoen ja Everin ohella olympiapaikkaa tosissaan tavoittelevat ainakin Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti ja Lohja-Liftingin Meri Ilmarinen.
– Olen pudottanut jo painoani nelisen kiloa. Pari kiloa pitää saada vielä pois ennen EM-kisoja, Helsingissä asuva Vuohijoki kertoi.


© 2011 Rovaniemen Reipas