Kirsi-Marja Mukkala voimaili SM-kultaa

Kuvateksti: Kirsi-Marja Mukkala voitti kotilavallaan SM-kultaa (Kuva: Jarno Tiainen)

48-kiloisissa odotettiin tiukkaa mestaruustaistelua painonnoston yleisen sarjan SM-kilpailujen avauspäivänä 17. helmikuuta Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä. Kotiyleisön riemuksi järjestävän seuran Rovaniemen Reippaan Kirsi-Marja Mukkala voitti kultamitalin 138 kilon (62+76) yhteistuloksella. Ennakkosuosikki Oulun Pyrinnön Sonja Haapaniemi joutui tyytymään hopeaan 136 kilolla (59+77).

Tampereen Pyrinnön Pauliina Lagerkrans ja Parikkalan Urheilijoiden Jere Vento vastasivat ensimmäisen päivän parhaista tuloksista.
Lagerkrans voitti 53-kiloisten mestaruuden yhteistuloksella 161 kiloa, mikä koostui 71 kilon tempauksesta ja 90 kilon työnnöstä. Hän sai hyvän vastuksen CrossFit Kuopio Barbell Clubin Emilia Vihantolalta, joka nappasi heti ensimmäisissä SM-kisoissaan hopeaa 157 kilolla (70+87). Kyseessä on myös kuopiolaisseuran ensimmäinen SM-mitali. Kankaanpään Voimailijoiden Anette Kirkanen ylsi myös ensimmäiseen yleisen sarjan SM-mitaliin pronssillaan, joka lohkesi 140 kilolla (65+75).
Jere Vento voimaili Parikkalan Urheilijoille ensimmäisen painonnoston yleisen sarjan Suomen mestaruuden tehtailemalla 69-kiloisissa yhteistuloksen 245 kiloa (110+135). Tampereen Pyrinnön Akseli Lintulaakso sai hopeaa 237 kilolla (106+131) ja Oulun Pyrinnön konkari Toni Lappalainen tiukan taistelun jälkeen pronssia 231 kilolla (101+130).
56-kiloisia hallitsi Turun Atleettiklubin Tommi Rinne, jonka mestaruus oli jo kymmenes. Rautaa nousi 176 kiloa (80+96). Kuusankosken Kisan haastaja Timo Heikuksela pääsi lähelle, hopeaa tuli 173 kilolla (76+97).