Painonnostoseurat mittelevät paremmuudesta

Kuvateksti: Seurajoukkuekilpailun kunniapalkinto kiertää ikuisesti.

Painonnostoseurat ratkovat paremmuutta lauantaina 11. marraskuuta Lapin urheiluopiston Voimapajassa, Rovaniemellä käytävässä seurajoukkueiden SM-loppuottelussa. Mestaruutta puolustavan Rovaniemen Reippaan haastavat Turun Atleettiklubi, Tampereen Pyrintö ja Raution Kisailijat.
Parhaat seurat pääsevät loppuotteluun kolmen alkukierroksen yhteistulosten perusteella. Runkosarjan voitti Turun Atleettiklubi, mutta kuntopuntarin eli syyskierroksen perusteella järjestävä seura Rovaniemen Reipas lähtee kisaan ennakkosuosikkina.
Mestaruudesta on joka tapauksessa tulossa erittäin jännittävä taistelu, missä on mukana myös runkosarjan kolmonen Tampereen Pyrintö. Raution Kisailijat osallistuu ensimmäistä kertaa SM-finaaliin.
Seurajoukkuefinaalia on käyty vuodesta 1968 lähtien, joten Suomen mestaruus ratkeaa nyt 50. kerran. Rovaniemen Reipas on voittanut SM-kultaa 25 kertaa. Reipas on järjestänyt SM-finaalin tähän mennessä yhdeksän kertaa ja voittanut joka kerta, joten siinäkin mielessä kotilavalla on paljon puolustettavaa.
Reippaan joukkueessa nostavat Anni Vuohijoki, Pepe Raappana, Samuli Pirkkiö, Sami Raappana, Rikhard Pirkkiö ja Robert Pirkkiö.
Joukkueen konkari on Samuli Pirkkiö, 46, jolla on plakkarissa yhdeksän seurajoukkueiden SM-kultaa. Ensimmäisen hän saavutti Reippaan joukkueessa 15-vuotiaana vuonna 1986. Seurajoukkuemestaruuksia Pirkkiöllä on tähän mennessä kolmella eri vuosikymmenellä, ja lauantaina on mahdollisuus täydentää saavutusta neljännelle vuosikymmenelle.
Joukkueessa pitää olla yksi juniorinostaja, joka Reippaalla on Pepe Raappana, 18. Hän on mukana ensimmäistä kertaa SM-finaalissa.
Reippaan naisnostaja Anni Vuohijoki pääsee tositoimiin ensimmäisessä kilpailuryhmässä. Vuohijoki kuuluu Suomen joukkueeseen 28.11.–5.12. Yhdysvaltain Anaheimissa käytävissä MM-kilpailuissa.
Anaheimin MM-kisoihin ovat lähdössä myös Saara Leskinen ja Eero Retulainen, jotka nostavat Turun Atleettiklubin joukkueessa.
Raution Kisailijoiden joukkueessa on puolestaan vauvalomalta palaava Anna-Maria Tokola, joka kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Kisailijoiden väreissä. Aviomies Milko Tokola parantelee vielä polvivammaansa ja on kisoissa kannustajan roolissa.
Seurajoukkuefinaali on nostettu nykyisillä säännöillä vuodesta 2002 lähtien. Kilpailu käydään sinclairpistein, ja joukkueessa on yksi nainen, yksi juniori sekä neljä miestä. Kyseessä on viimeinen kerta nykysäännöillä, sillä ensi vuodeksi niihin on tulossa muutoksia.

Painonnoston seurajoukkueiden SM-loppuottelu Lapin urheiluopiston Voimapajassa lauantaina 11.11. kello 12. Kilpailuihin on vapaa pääsy. Kilpailuissa on myös kahvio.


© 2011 Rovaniemen Reipas