Isa Mursu paras naisnostaja Lapin piirinmestaruuskilpailuissa

Kuvateksti: Isa Mursu esittelee kultamitalia.

Rovaniemen Reippaan Isa Mursu vastasi naisten parhaasta tuloksesta painonnoston Lapin piirinmestaruuskilpailuissa sunnuntaina 28. tammikuuta Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä. Hän rikkoi myös Suomen Painonnostoliiton C-rajan maalis-huhtikuun vaihteessa käytäviin EM-kilpailuihin.

Mursu voitti 58 kilon sarjan yhteistuloksella 163 kiloa, mikä koostui 72 kilon tempauksesta ja 91 kilon työnnöstä. Työnnössä henkilökohtainen ennätys parani yhdellä kilolla.

- Olen oikeastaan yllättynyt tuloksesta, sillä treeniohjelmassa oli kevyt viikko. Nostoihin en saanut riittävästi paineita, mutta rinnalleveto kulki kyllä tosi hyvin, Mursu, 27, tuumi. Rovaniemeläinen veti rinnalle 94 kiloa.

Mursu voitti kaksi vuotta sitten Suomen mestaruuden sarjassa 63 kiloa. Tänä vuonna hän nostaa kaksi sarjaa alempana eli 53-kiloisissa. SM-kisat ovat Tampereella 24.–25. helmikuuta.

- Mestaruutta lähden tavoittelemaan, Mursu totesi.

Hopeaa 58-kiloisissa sai ensiesiintymisen Reippaan edustusasussa tehnyt Anette Kirkanen, joka paransi ennätystään peräti 13 kiloa. Rautaa nousi 153 kiloa (66+87). Kirkanen kisaa myös Tampereen SM-lavalla 53 kilon sarjassa.

Kirsi-Marja Mukkala voimaili 53-kiloisten piirinmestariksi 134 kilolla (60+74). Samassa sarjassa Eila Kumpuniemi oli neljäs 58 kilolla.

Miesten puolella kultaa nappasi Teuvo Tepsa, joka oli 85-kiloisten vahvin 186 kilolla (81+105).

Veljekset Vertti Kenttälä ja Veikka Kenttälä pistivät vanhat ennätyksensä romukoppaan. Vertti paransi rekkaa kahdeksan kiloa ja oli 69-kiloisissa kolmas 135 kilolla (62+73). Veikka sijoittui 77-kiloisissa toiseksi 121 kilolla (54+67).