Fatma Hajizadeh ja Joonas Koivuranta iskivät SM-kultaa Porissa

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh (oik.) voitti 51-kiloisten SM-loppuottelussa Mia Salokanteleen. (Kuva: Julia Maanawadu)

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh ja Joonas Koivuranta iskivät sarjojensa mestareiksi sunnuntaina 15. huhtikuuta Porissa päättyneissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa.

Hajizadeh uusi viimevuotisen 51-kiloisten kultamitalin kukistamalla loppuottelussa Turun Teräksen Mia Salokanteleen 4–1. Koivuranta nyrkkeili uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittamalla 64-kiloisten finaalissa Tapanilan Erän Muhammed Hosseinin 5–0.

Rovaniemen Reippaan värejä sunnuntain loppuotteluissa puolusti myös Anni Viantie 64-kiloisissa. Viime vuoden mestari Viantie joutui taipumaan hopealle häviten Helsingin Tarmon Anette Valtaselle 1–4.

51-kiloisissa Mia Salokannel oli noussut ennen SM-kisoja rankinglistan ykköseksi ja ennakkosuosikiksi, mutta se antoi Fatma Hajizadehille pelkästään lisäpuhtia. Salokannel ja Hajizadeh olivat kohdanneet aiemmin kahdesti, ja molemmilla kerroilla turkulainen oli voittanut hajaäänin.

- Mia nousi rankinglistan ykköseksi, koska hänellä on viime aikoina ollut otteluita enemmän kuin minulla. Minä olen otellut kisoissa ylemmissä sarjoissa, mikä oli loppujen lopuksi pelkästään hyvä asia. Viikko sitten Rovaniemellä käydyissä salikisoissa voitin 57-kiloisten matsin, ja tiesin olevani valmis ottelemaan Suomen mestaruudesta.

- Nyt on tosi mahtava fiilis. Olen erittäin tyytyväinen, Hajizadeh, 24, iloitsi.

Rovaniemeläinen valmistautui huolellisesti kauden pääkisaansa.

- Liikkuminen on parantanut entisestään, ja ottelusilmä on parantunut. Sain finaalissa osumia enemmän kuin Mia, mikä ratkaisi ottelun minun hyväksi, Hajizadeh totesi.

Seuraava ottelu on jo kahden viikon kuluttua Kostamuksessa, Venäjällä.

Joonas Koivuranta saavutti pitkäaikaisen tavoitteensa ja unelmansa voittaessaan ensimmäisen SM-kullan.

- Hyvältä tuntuu – onhan tätä tavoiteltu parikymmentä vuotta, Koivuranta, 35, kuvaili tunnelmiaan.

Kokenut nyrkkeilijä iski 2000-luvun alussa kolme SM-hopeaa ja kaksi pronssia. Viime vuonna mitalijahti päättyi avauskierroksella tappioon Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Karrar Hleilille. Tänä vuonna miehet kohtasivat välierässä, ja lopputulos kääntyi rovaniemeläisen hyväksi 3–2.

- Välierä oli tiukempi kuin loppuottelu. Hallitsin finaalia heti alusta lähtien, Keminmaassa asuva Koivuranta sanoi.

Koivuranta nousi jo viime syksynä 64-kiloisten kotimaiseksi ykkösnyrkkeilijäksi. Tältä vuodelta on plakkarissa myös PM-hopeaa.

Anni Viantie aloitti 64-kiloisten finaalin Anette Valtasta vastaan hyvin, mutta hallinta siirtyi vastustajalle mitä pitemmälle ottelu eteni. Viantie väsähti kolmannessa erässä, ja viime vuonna 60-kiloisissa SM-hopeaa saanut Valtanen nousi mestariksi.

Tampereen Voimailuseuraa edustavat arvokisamitalistit Mira Potkonen ja Elina Gustafsson pitivät odotetusti pintansa omien sarjojensa loppuotteluissa.

Potkonen voitti 60-kiloisten finaalissa Heinolan Voimailijoiden Tiina Hahlin 5–0 ja Gustafsson 75-kiloisten finaalissa Vuorentaustan Voiman Natasha Hjelmin 5–0.