Nyrkkeilykausi käyntiin Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh ottelee viikonvaihteessa viimeisen kerran Reippaan paidassa.

Kesän saleissa hikoilleet nyrkkeilijät pääsevät näyttämään iskukykynsä viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä käytävässä kansainvälisessä 33. Ruskaturnauksessa. Kotimaisten kärkinyrkkeilijöiden tasoa saapuvat mittaamaan ruotsalaiset ja venäläiset kilpakumppanit.

Ruskaturnaus on perinteisesti kuulunut kotimaan arvostetuimpiin nyrkkeilykilpailuihin.

– Suurimmassa osassa sarjoista otellaan round robin -menetelmällä, eli kilpailija saa varmuudella kaksi tai kolme ottelua riippumatta siitä häviääkö avausmatsinsa. Ottelutuntuman hankkiminen on erittäin tärkeää kilpailukauden alussa, Ruskaturnauksen ennakkojärjestelyistä vastaava Jarno Mustonen taustoittaa.

Ruskaturnauksen järjestävät Lapin Lukko ja Rovaniemen Reipas.Viikonvaihteessa nähdään Fatma Hajizadehin viimeinen ottelu Reippaan paidassa. Viime vuoden Suomen mestari (51 kiloa) ja Ruskaturnauksen voittaja (54 kiloa) siirtyy ensi viikolla helsinkiläisen Viipurin Nyrkkeilijöiden riveihin.

Hajizadeh nousee kehään 54-kiloisissa, jossa hän kohtaa hallitsevan Suomen mestarin, Lahden Laakin Jonna Hakkaraisen, Pietarin alueen mestarin, venäläisen Darja Kozlovan sekä Oulun Nyrkkeilyseuran Laura Myllymäen.

Lappilaista nyrkkeilyosaamista esittävät myös Rovaniemen Reippaan Minna Väisänen (51 kiloa) ja Kemin Innon Lasse Kourula (81 kiloa).

Väisäsen sarjassa nähdään arvokisamitalisti. Ljubov Sharapova iski 22-vuotiaiden EM-hopeaa 2016 ja saman ikäluokan EM-pronssia 2018. Hän on voittanut Venäjän 22-vuotiaiden mestaruuden 2016, 2017 ja 2018.

Tämän vuoden SM-pronssimitalistin Lasse Kourulan sarja 81 kiloa kuuluu miesten painoluokkien kovimpiin. Viime vuonna Ruskassa 91-kiloisissa otellut Kuolan niemimaan mies Anatoli Kolmogorov pudottautuu nyt sarjaa alemmas ja saa vastaansa Kourulan lisäksi Kankaanpään Nyrkkeilijöiden nousukuntoisen Tom Tuomen ja Porin Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen Topias Vaittisen. Tasokasta nyrkkeilyä on luvassa myös 75-kiloisissa, johon ovat ilmoittautuneet viime vuoden Ruskaturnauksen voittaja (81 kiloa) Kauhajoen Kamppailu-Urheilijoiden Santeri Laine ja lokakuussa Kiinan Wuhanissa käytäviin sotilaiden maailmankisoihin valmistautuva Kajaanin Kuohun Joona Roth.

Superraskaassa sarjassa (yli 91 kiloa) hallitseva Suomen mestari, Boxing Club Waasan Antti Lehmusvirpi pääsee matsaamaan, kun viime vuoden Ruskaturnauksen ykkönen (91 kiloa) Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Krenar Aliu ja Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Niemi siirtyvät normaalisarjaansa ylemmäs.

– Ruskaturnaus sattui tänä vuonna naisten EM-kisojen ja miesten MM-kisojen läheisyyteen, joten muutama maajoukkueurheilija jää pois. Tuore Euroopan mestari Mira Potkonen pitää pienen ottelutauon ja jatkaa sen jälkeen valmistautumista ensi vuoden Tokion olympialaisiin, Jarno Mustonen kertoi.

Mustonen ei itsekään ole paikalla viikonloppuna, sillä hän matkustaa torstaina kohti Venäjän Jekaterinburgia, jossa käynnistyvät miesten MM-kilpailut.

Ensi vuonna rovaniemeläisen nyrkkeilyn suuri tapaus on 17.–19. huhtikuuta Lapin urheiluopistolla järjestettävä naisten ja miesten SM-turnaus, joka on laatuaan kaikkien aikojen ensimmäinen Lapissa.

33. Ruskaturnaus nyrkkeillään viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä.

Perjantaina otellaan kello 18, lauantaina kello 14 ja sunnuntaina kello 12.

Ruskaturnauksen nettisivu:

http://www.ruskaturnaus.com/


© 2011 Rovaniemen Reipas