Fatma Hajizadehia jännitti - avausvoitto tuli Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Minna Väisänen (oik.) kohtasi avausottelussa Noora Kirpun. (Kuva: Ruskaturnauksen facebooksivu)

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadehilla oli tavanomaista enemmän perhosia vatsassa, kun hän nousi perjantaina 6. syyskuuta kehään nyrkkeilyn kansainvälisessä Ruskaturnauksessa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä.

Hajizadeh ottelee viikonvaihteessa viimeistä kertaa paidassa, jossa on Reippaan tunnus. Perjantain avausottelussa hän kohtasi venäläisen Darja Kozlovan ja voitti 54-kiloisten kamppailun selkeästi kaikin tuomariäänin 5–0.

– Minulla oli hirveät paineet tänne tullessa. Ajattelin, että tämä ottelu on pakko voittaa, koko uransa eli kuusi vuotta Reipasta edustanut Hajizadeh, 25, tunnusti.

Sunnuntaina tunneryöppy on kenties vielä voimakkaampi, kun Hajizadeh kohtaa tämän sarjan hallitsevan Suomen mestarin, Lahden Laakin Jonna Hakkaraisen. Kehänurkkauksessa on tukena uran alusta saakka valmentajana toiminut Osmo Pähti.

– Haluan antaa kaikkeni sunnuntaina, Hajizadeh tuumi.

Perjantain koitos oli odotettua helpompi. Kaksinkertaisen Pietarin alueen mestarin, 18-vuotiaan Kozlovan suojauksesta löytyi isoja aukkoja ottelun alusta lähtien, ja Hajizadeh paukutteli koko ajan mojovia iskuja perille tehokkaasti.

– Hän tuli kyllä päälle kovaa. En lähtenyt vastustajan kyytiin, vaan pidin omani taktiikkani loppuun asti. Minulla on ollut pieniä ongelmia selän kanssa, ja se pelotti vähän etukäteen, Hajizadeh sanoi.

Reippaan toinen nyrkkeilijä Minna Väisänen otteli ensimmäistä kertaa Ruskaturnauksessa. Hän kohtasi Helsingin Tarmon Noora Kirpun, joka voitti keväällä 48-kiloisten Suomen mestaruuden.

Nyt iskettiin 51-kiloisissa, ja Kirppu voitti odotetusti 5–0.

– Olen todella tyytyväinen omaan suoritukseeni, vaikka tappio tulikin. Aiemmin olen myynyt täällä pullaa, mutta nyt oli hieno päästä ottelemaan.

– Kehitystä on tapahtunut koko ajan, ja itseluottamusta on tullut lisää, Väisänen, 31, totesi.

Rovaniemeläinen kohtaa toisessa ottelussaan Venäjän Ljubov Sharapovan, joka on voittanut muun muassa 22-vuotiaiden EM-hopeaa ja -pronssia.

Naisten 64-kiloisissa Lahden Kalevan Anni Viantie sai makean revanssin, kun hän paukutteli 5–0 voiton 64-kiloisten Suomen mestarista, Helsingin Tarmon Anette Valtasesta.

– Edellisen ottelun hävisin Anettelle hajaäänin. Silloin en ollut ihan parhaassa kunnossa, mutta nyt olen, Viantie vakuutti.

Hän oli jopa yllättynyt tavasta, jolla otteluvoitto lohkesi.

– Odotin, että matsista tulee huomattavasti vaikeampi. Ennen ottelua piti vähän hakea sellaista oikeaa kisafiilistä, mutta kun musiikki alkoi soida tunsin olevani valmis.

– Meidän piti alunperin otella 60-kiloisissa, mutta vaihdoimme 64-kiloisiin, Viantie taustoitti.

Viantie kohtaa toisessa ottelussaan Oulun Kehäkerhon Elisabet Vuorisen.

Makea oli myös Kemin Innon Lasse Kourulan 5–0 voitto Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Tom Tuomesta illan viimeisissä kamppailuissa. Miehet iskevät sarjassa 81 kiloa.

Kaksinkamppailu jäi toteutumatta SM-kisoissa, kun Tuomi joutui luovuttamaan loukkaantumisen vuoksi. Kourula sai SM-kisoista pronssia.

– Tuomi oli liikkuvana kaverina tosi hankala vastustaja. Hän meni karkuun, ja minun piti juosta perässä.

– Omasta mielestäni ottelin ehkä hieman liian varovasti, mutta hyvinhän tuo lopulta meni, Kourula tuumi.

Kourulan lauantain vastustaja on Porin Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen Topias Vaittinen, joka on Kourulan tapaan tämän vuoden SM-pronssimitalisti.

Ruskaturnaus jatkuu Lapin urheiluopistolla lauantaina kello 14.

Kansainvälinen 33. Ruskaturnaus, 1. päivä:

Naiset:

52 kg: Kirppu Noora HeTa-Väisänen Minna RoRe 5-0.

54 kg: Hajizadeh Fatma RoRe-Kozlova Darja Venäjä 5-0.

57 kg: Lätti Eeva OKK-Jutila Anna HeTa 4-1, Lausti Marjut TTN-Kuzjakova Anastasia Venäjä 5-0.

64 kg: Viantie Anni LaKa-Valtanen Anette HeTa 5-0.

Miehet:

64 kg: Kadyrov Kerim HeTa-Segersted Erik Ruotsi 4-1, Harryson Emil Ruotsi-Pasanen Markus SEKJ 4-1.

69 kg: Yousofi Ali Ruotsi-Gripenberg Benjamin HeTa 5-0.

75 kg: Behruz Aydin OKK-Hakkarainen Mico FoNy rsc 2.

81 kg: Kourula Lasse KeI-Tuomi Tom KaNy 5-0, Semenjuk Dmitri Venäjä-Vaittinen Topias PNMKY 4-1.

+91 kg: Lehmusvirpi Antti WBC-Niemi Antti TTN 5-0.

Ruskaturnauksen nettisivu:

http://www.ruskaturnaus.com/


© 2011 Rovaniemen Reipas