Vaittinen kukisti Kourulan Ruskakehässä - Sharapova liian kova Hajizadehille

Kuvateksti: Ljubov Sharapova (oik.) voitti Fatma Hajizadehin.

Kemin Innon Lasse Kourula ja Porin Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen Topias Vaittinen iskivät keväällä SM-pronssia sarjassa 81 kiloa. Miehet eivät kuitenkaan olleet kohdanneet toisiaan kehässä ennen lauantaita.

Nyrkkeilyn kansainvälisen Ruskaturnauksen toisena päivänä Lapin urheiluopistolla käyty ottelu päättyi Vaittisen voittoon kaikin tuomariäänin 5–0.

– Hyväsilmäinen ja kovakuntoinen vastustaja, Kourula, 19, ruoti voittajaansa heti kamppailun jälkeen.

– Löin liian vähän takimmaisella. Olisi pitänyt olla aktiivisempi eikä jättää tilanteita kesken, kemiläinen jatkoi.

Vaittisen voitto oli selkeä, mutta antoi Kourulalle lisämotivaatiota uran jatkoon.

– Kesä treenattiin valmentajan (Kari Mäkinen) kanssa kovaa. Syksyn ensimmäinen kisa jännitti hieman etukäteen, mutta mukava täällä oli aloittaa kilpailukausi, lahjakas nyrkkeilijä tuumi.

Kourula kohtaa sunnuntaina Venäjän Dmitri Semenjukin.

Ruskaturnauksen jälkeen hän iskee seuraavan kerran 28. syyskuuta Iissä, jossa järjestetään nyrkkeilyn ammattilaisilta. Ohessa on näytösluonteisia amatööriotteluita, joihin osallistuu myös Kourulan seurakaveri Mira Hietala.

Lokakuussa kilpailukalenterissa olisivat tarjolla Raahen ja Kokkolan kisat. Niihin Kourula vielä suunnittelee osallistumista.

Perinteitä huokuva kemiläinen nyrkkeily elää tällä hetkellä epävarmassa tilanteessa, sillä Innon harjoituspaikkaa – työväentalon nyrkkeilysalia – uhkaa sulkeminen.

– Sellaisia huhuja on kuulunut. Toivottavasti saliasia tulee kuntoon eikä seuratoiminnassa ole katkoksia, valmentaja Kari Mäkinen toteaa.

Tilanne on erikoinen siitäkin syystä, että Kemin Into järjestää 17.–19. tammikuuta TUL-turnauksen.

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadehilla piti olla välipäivä, mutta hän saikin ottelun venäläistä Ljubov Sharapovaa vastaan. Hajizadeh osallistuu Ruskaturnauksessa 54-kiloisiin ja Sharapova on varsinaisesti 51-kiloisten nyrkkeilijä, mutta se ei lauantaina tahtia haitannut.

Ekstraottelu päättyi Sharapovan tyylipuhtaaseen 5–0 voittoon. 22-vuotiaiden EM-hopeaa ja -pronssia iskenyt Sharapova otti ohjakset haltuunsa ensimmäisistä iskujenvaihdosta lähtien. Mitä pitemmälle edetettiin sitä tiiviimmin Hajizadeh pääsi mukaan, mutta hallinta oli loppuun asti venäläisellä.

Hajizadeh sai kehästä mitä halusi eli kovan kisaottelun.

– Vastustaja oli taitava ja kovalyöntinen. Minun olisi pitänyt vain lyödä enemmän.

– Sharapovan meriitit ovat sitä luokkaa, etten hävinnyt huonolle nyrkkeilijälle. Tein kehässä sen mitä pystyin, Hajizadeh tuumi.

Lauantain viimeisessä ottelussa Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon maajoukkuenyrkkeilijä Krenar Aliu kohtasi yli 91-kiloisissa Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Niemen ja voitti odotetusti 5–0.

– Menin poikkeuksellisesti superraskaaseen sarjaan, jotta saa otteluita. Avausottelun taktiikka oli ennalta arvattavissa, ja sain otella rauhassa, Aliu sanoi.

Ennen otteluiden alkua Lapin Lukon nyrkkeilijöiden päävalmentaja Mika Sillanmäelle luovutettiin Suomen Nyrkkeilyliiton hopeinen ansiomerkki.

Ruskaturnauksen kolmas ottelupäivä käynnistyy sunnuntaina kello 12.

Kansainvälinen 33. Ruskaturnaus, 2. päivä:

Naiset:

48-51 kg: Ljubov Sharapova Venäjä–Fatma Hajizadeh RoRe 5–0.

54 kg Jonna Hakkarainen LaLa–Darja Kozlova Venäjä 5–0.

57 kg: Anastasia Kuzjakova Venäjä–Eeva Lätti OKK 5–0, Marjut Lausti TTN–Anna Jutila HeTa 5–0.

64 kg: Anette Valtanen HeTa–Elisabet Vuorinen OKK 5–0.

Miehet:

64 kg: Kerim Kadyrov HeTa– Markus Pasanen SeKJ 4–1, Emil Harryson Ruotsi–Erik Segerstadt Ruotsi dsq 2.

81 kg: Topias Vaittinen PNMKY–Lasse Kourula KeI 5–0, Aydin Behruz OKK–Tom Tuomi KaNy 5–0.

+91 kg Krenar Aliu KNK – Antti Niemi TTN 5–0.

Ruskaturnauksen sivu:

http://www.ruskaturnaus.com/


© 2011 Rovaniemen Reipas