Rebin Rezazadeh ja Venla Silvennoinen nostivat hopeaa Etelä-Suomen mestaruuskilpailuissa

Kuvateksti: Venla Silvennoinen teki reippaan ennätysparannuksen. Kuva: Crystal Stick

Rovaniemen Reippaan Rebin Rezazadeh ja Venla Silvennoinen nostivat hopeaa painonnoston Etelä-Suomen mestaruuskilpailuissa lauantaina Porissa.
Rezazadeh sijoittui toiseksi 109 kilon sarjassa yhteistuloksella 278 kiloa, joka koostui 128 kilon tempauksesta ja 150 kilon työnnöstä. Tempauksessa Rezazadeh yritti 134 kiloa ja työnnössä 158 kiloa.
Sarjan mestariksi nosti Helsingin Heraklesin Aleksi Schöning tuloksella 285 kiloa (130+155).
Silvennoinen voimaili hopeaa 59-kiloisissa ennätyksellään 159 kiloa (70+89). Tempauksessa ennätys parani kuusi, työnnössä kaksi ja yhteistuloksessa kahdeksan kiloa.
59-kiloisten kultamitalista nähtiin huikea taistelu Silvennoisen ja Lohja-Liftingin Hanna Kuneliuksen kesken. Kunelius päätyi yhteistulokseen 163 kiloa (71+92), joten Silvennoisen oli yritettävä kolmannella työnnöllä 94 kiloa. Tanko nousi rinnalle, ja ylöstyöntöyrityskin oli hyvä.
Sarjassa 71 kiloa Reippaan Emilia Lehtonen keräsi kasaan 130 kiloa (60+70), mikä riitti seitsemänteen sijaan. Tempauksessa oma ennätys parani pariinkin otteeseen viisi kiloa. Työntö sivuaa tämän sarjan ennätystä. Ennätyspainot 74 kiloa kyllä nousivat, mutta nosto hylättiin.
Yhteistuloksessa Lehtosen ennätysparannus oli viisi kiloa tähän painoluokkaan.
Etelä-Suomen mestaruuden voitti Rauma Liftingin Tytti Parjanen tuloksella 175 kiloa (78+97).